Gezmeye Doyulmayan Lviv/2.Bölüm

Lviv'de insan gerçekten sıkılmıyor. Dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyoruz ama öyle güzel bir atmosferi var ki, taştan yolları tarihi dokak eğlencesiyle gidesim gelmedi hiç burdan.

Bugün de merkeze gelip Amedus'ta kahvaltımızı yapıp enerjimizi toplayarak gezimize devam ettik. 



Boim Ailesi Şapeli


Katedralna meydanında bulunan Şapel simsiyah taş oymalı duvarı ile dikkat çekiyor.1609-1615 tarihlerinde Boim Şapel Boim ailesi için bir mezar olarak inşa edilmiş Rönesansı yansıtan bir anıt. Şapelin tepesinde İsa heykeli var, çarmıhla beraber oturur şekilde.  İçeriye giriş ücretli , 15 uah 

                   





Transfiguration Kilisesi



   


Rynok Square'in kuzeyinde kalan kilise Roman Katolik olarak inşaa edilmiş 1703-1730 yılları arasında İç dizayna Barok stil eklenmiş. Fransız ihtilaline kadar Lviv Üniversitesinin kütüphanesi daha sonra halk evi olarak da kullanılmış, en son onarımı yapılıp kiliseye çevrilmiş.


Opera ve Bale Tiyatro Binası

     Bu binanın ilginç bir özelliği var. Binanın kurulduğu yerde eskiden Poltva nehri varmış. Mimar buradaki nehrin yönünü değiştirerek binayı nehir yatağına kurmuş. Herkes yıkılmasını beklerken bina hala ayakta:)

    

    Opera ve Tiyatro binası Svobody Avenue üzerinde bulunuyor. Operanın tam karşısında Glory kafe'ye kadar uzayan yürüyüş yolu var, bu yolda da karşılıklı küçük dükkanlar bulunuyor. Hemen karşıdaki süs havuzu tarafında sokak sanatçıları geliyor, hem müzik dinleyip hem dükkanlardan tatlı, sandviç alabilirsiniz.Yürüyüş yoluna devam ederseniz Shevchenko anıtını da görebilirsiniz.



Burası bizim dönüp dolaşığ geçmeden yapamadığıız bir yer oldu. Gece gündüz vakit geçirilebilecek bir yer, hareketli ve eğlenceli. Bugün vaktimizin çoğu buralarda geçti.


Belediye Binası ve Ratuşa Kulesi 


Aktif olarak kullanılan belediye binası içerisinden girip asansörle en son katta sonra okları takip edip 300'den fazla basamaklı merdivenleri çıkarak kuleye ulaştık.



Kesinlikle bakım gerekiyor , turistler için daha uygun hale getirilmeli. Kuleden dışarı çıkınca manzaranın büyük  bir fotoğrafı kapı yanındaki duvara asılmış.Burdan kiliseleri, katedralleri görebiliyoruz. Lviv evleri burdan çok sevimli duruyor, yanyana sıkıştırılmış süslü kurabiye evler gibi. Burda harika fotoğraflar çekilebilir.

Latin Katedraline yukardan bakış



Lviv Postane Müzesi

Drukarska Caddesi' nde yer alan müze aynı zamanda kahve dükkanı ve restoran. Burda kartpostallardan oluşan bir koleksiyon, pullar ve Eski telefonlar var.



      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu