Kiev-Lviv Tren Yolculuğu

Kiev-Lviv arası gidiş dönüş için biletlerimizi önceden  http://booking.uz.gov.ua/en/ sitesinden aldık. Bu hatta bilet kalmayabiliyor bu nedenle önceden alıp çıktılarını yanınıza almanız gerekiyor.Bilet alırken hangisi üstte hangisi altta olduğu belirtilmiyor, aldığımız bilete göre çiftler üstte tekler alltta oluyor. 

Siteyi açtığınızda çok sayıda tren göreceksiniz, her biri iki ya da üç sınıf olarak satışta oluyor. Burda bir başka önemli konu gidiş süresi tabi ,ama fiyatlar buna göre değişiyor. Durak sayısına da bakın mutlaka, hepsi aynı hatta gitmiyor. İntercity trenler 5-6 saate gidiyor, daha önce tecrubesi olanlar sorduğumda en iyisinin bu olduğunu söylemişlerdi.

Burda kompartmanlı, yataklı ve yataksız olmak üzere 4 farklı sınıfta tren bulunuyor. İlk trenimiz yataklı kompartmanlı, dönüş trenimiz açık yataklı  biletlerdi.

              Kompartmanlı Tren-2.Sınıf                                  Kompartmansız Ten-3.sınıf


Ben dönüş treninde biraz tedirgindim açıkta gideceğimiz için ama güvenlik açısından hiç bir sorun yaşamadık. Tren girişinde  pasaportlarıımızı gösterip numaramızı bulduk .Zaten biraz hasta ve yorgun olduğumdan hemen uyudum. 

Trendeki üst kat mazaram  bu şekilde idi :) 
.

Bu arada bilet satın alırken bed linen seçeneğini işaretlerseniz yatak yorgan alabilirsiniz. Dönüşte gerek olmadığını düşünerek almadık ama sabaha kadar sert yerde yatmaktan her yerim ağrıdı. O yüzden almanızda fayda var. Trende herkes rahat, yatagını yorganını serip uyuyor. Değişik bir tecrube oldu benim için.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu