Kiev'de Yeme-İçme



Kiev'in yöresel yemekleri




Borsch (Borç)Çorbası: Ukrayna'nın temel yöresel çorbası

Verenki:  İçerisine patates, et ,peynir, vişne konarak yapılan mantıya benzer ama daha büyük hamur işi, üzerine mayonezli yoğurt karışı dökülüyor

Kiev Tavuğu :  Kiev köftesi olarak da geçiyor. İçerisine baharatlı tereyağ konuyor, yumuşacık bir tavuk yemeği.


Yerli Birası: Kvas 

Kiev'de ağız tadınızı uygun bir çok restaurant bulunuyor. Ben en çok tavuk yemeklerini sevdim. Türkiye'de uzun zamandır tavuk yemiyormuş gibi hissettim :/





Ostanariknya Bada Art-Restaurant


Aşağıdaki yemekleri yediğimiz resturant çok ilginçti. Globus Avm'de saklanmış zor bir şekilde bulduğumuz bir mekan.  Hatta avm içeriside bir çok kişiye soduk fakat en sonunda bir kişi asansörle kata çıkmamızı söyledi. Dışarıdan ne restaurant ne de kat gözüküyor. İndiğimizde takıların satıldığı koridorda sorduk ve bizden şifre istendi, olmadığını söyleyince ev sahibi yardımcı oldu. Normalde bir uygulamadan şifre alıp giriyorsunuz. Bir kapıdan geçtik ve hala mekanı göremiyoruz ,sadece üzerinde ellerin olduğu bir duvar var derken gizli kapı açılıyor ve içeri giriyoruz. Sandalyede oturup bize mekan hakkında bilgi veriyor . Oturduğumuz sandalye hareket ediyor ve bizi yemek yiyeceğimiz yere kadar götürüyor :) Çok ilginç bir yer ve kesinlikle gitmelisiniz.  Fiyatları biraz daha yüksek.



Kiev Köftesi


                                                                    Kiev Köftesi ve Verenky


Sokak Tatları

Bunun dışında sokakta yemek kültürü var. Sandviçler, bol bol hamur işleri mevcut. Hava soğuk olmasına rağmen insanlar sokakta ayaküstü yemeklerini yiyorlar.


Turistik yerlerde özellikle kahve satışı var, hemen hemen her yerde görebilirsiniz, Burdaki kahvenin tadı da bir ayrı, fiyatları da çok uygun. Arkadaşım en çok sıcak çikolatayı sevdi, tavsiye ediyoruz :)


ROSHEN Çikolata Cenneti

Roshen'de  çeşit çeşit çikolatalar, şekerlemeler var. Burdan Kiev fotoğraflarının olduğu çikolatalar, şekerle dolu müzik kutusu ve bunun gibi değişik paketler mevcut. Kiev ve Lviv'de çok sayıda şubesi var. 


Roshen'deki kekler de çok güzel, tek dilim olarak da satılıyor. Pakette bisküviler var, onlar da çok lezzetliydi. 

 

Puzata Hata




Bizi misafir eden ev sahibinin önerisiyle bu restauranta gittik. Büyük ve kalabalık bir yer, bir çok yöresel yemeği burda bulabilirsiniz. Fiyatları da çok uygun. Fakat içerdeki ağır koku bizi çok rahatsız etti ve çıktık. Ama ucuzluk ve çeşit önceliğinizse buraya gelebilirsiniz.


Very Well Cafe


Puzata Hata'da aradığımızı bulamayınca Kreschatik Caddesi'nden buraya geldik. Maidan Nezalezhnosti metrosuna çok yakın bir yerde bulunuyor. Burda da soslu tavuk yemeği yedik, gayet lezzetliydi ve servis, ortam da güzel. Yer bulmak zor olabilir, geldğimizde tüm masalar doluydu. Burdan da memnun kaldık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu