Lviv'de Yeme İçme

Lviv'de ne yenir, hangi restoranlar önerilir, sokak tatları burda :)

Lviv Madencilik İmalatı Kahve Evi-Lviv Coffee Mining Manufacture


Benim gibi kahve müptelası birinin böyle bir yeri bulması cennete düşek gibi bir şey. Bir yandan kahveler bir yandan çikolatalar..Lviv harika :)




Lviv'de kahve=KABA

İlk girişte kahve değirmeni var, burda kahveleri hemen öğütüp paketliyorlar. İçeriye girdiğinizde ise hediyelikler, önceden paketlenmiş kahveler var. Kahve fincanları, cam bardaklar, hediyelik kahve kutuları,demlikler,cezveler..birçok hediyelik var.Alt katında madene inebilirsiniz.





Burda  fındıklı, karışık kahveler, akşam kahvesi,Lviv kahvesi gibi bir çok çeşit var. Kahve çekirdeklerini hemen öğütüp paketliyorlar. 50 gram istedik ama kasiyer olmaz dedi, en az 100 gram satılıyormuş. Ben bıyıklı olan  KABA BYCATA aldım, biraz daha tadı değişik ama bizim Mehmet Efendi Türk kahvesi daha güzel :)

Kahve çeşitleri ve Fiyatları

Amadeus Restaurant 


Katedralna Square'de bulunan Amadeus restoranı çok beğendik. Hem dekorasyonu, ortamı, servisi hem de lezzetleri harika. O kadar beğendik ki üst üste iki kez bu restoranda kahvaltı yaptık.





Restoran Latin Kathedral ve Boim Ailesi Şapeline çok yakın, bulunduğu sokakta yan yana kafeler var; hemen şapelin yanında öpüşme tabelasının olduğu bir kafe var, ilginç gelebilir.



Kahvaltıda 'farm egg' ve siyah çay aldık. Sunumu da lezzeti de güzeldi. Nasıl ki Kiev'de tavuğun gerçek lezzetini aldıysam burda da yumurtanınkini aldım. Kullandıkları yağ da hafif kesinlikle. Neden Türkiye'de tavuk ve yumurtanın bu lezzette olmadığı tartışılır.




İkinci sabah da kahvaltıda yine yumurta yiyip proteinimizi aldık ve üstüne pankek yedik. Türkiye'ye döndüğümde en çok özlediğim bu restoran oldu. Genelde restoranlar, kafeler dışarıdan bakıldığında zaten çok güzel, içeriye girdiklerimiz de bir o kadar.

Sokak Tatları

Lviv'de yılbaşına yakın zamanda geldiğimizde sokaklar çok canlıydı. Her geçişimizde yemek için bir şeyler aldık, üstelik fiyatları çok ucuz.



Yol boyu tatlılar, kurabiyeler, sandviçler,ballı ay çiçek barlar ve ilk defa gördüğüm değişik hamur işleri vardı. Ukrayna halkı hamur işini gerçekten seviyor.







Bu tatlı ince hamurun silindir metal etrafında sarılıp, üzerine şeker dökülerek fırında pişirilmesiyle hazırlanıyor. Eriyen şeker sayesinde daha sonra seçeceğiniz tarçın, çikolata,hindistan cevizine batırılıp yapışıyor. Porsiyon olarak da bayağı büyük ve lezzetli. Türkiye'de bir ara yapılıyordu , şu an var mı bilmiyorum.
Lviv'deki süslü püslü kafeler

Glory Cafe

Miskevycha Square'de bulunan bu kafe kendi içinde farklı dekore edilmiş bölümlerden oluşuyor. Bu kafenin işletmecisi bir Türk, menüde özlediğiniz Türk yemeklerinden tadabilirsiniz. Çocuk bölümü olan bir bölüm de var. Burda sadece kek ve kahve alıp dinlendik.Fiyatı bana Lviv'e göre pahalı geldi. 




Krim (Крим)




Bir tatar restoranı olan Krim'de tatar yemeklerini deneyebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun. 

Biz gittiğimizde orada bulunan bir Türk hemen yanımıza gelip her gün buraya geldiğini söyledi :)) 
Restoran Furmanska sokakta bulunuyor. 



Svit Kavy-Світ Кави


Rynok Square'de yer alan otantik şirin bir kahve dükkanı. Arkadaşım sıcak çikolata , ben de kahve alıp keklerimizi seçip oturduk. Burda siparişi kasada veriyorsunuz onlar masanıza getiriyor, yani masan sipariş almıyorlar.





Caramel Manufactory-Майстерня карамелі

Karamel Fabrikası penceresini görünce zaten direkt içeri giriyorsunuz :) İçeride çalışanlar şekerleri açıp şekil veriyorlar, biz de hem izleyip hem de şekerlerden seçip alıyoruz. Burdan da güzel hediyelikler alabilirsiniz, kutulu şekerler var, ben üzerinde araba şekli olan minik şekerlerden aldım. Burdaki ürünler doğal malzemeler kullanılarak yapılıyor. http://caramel.lviv.ua/en sitesinden inceleyebilirsiniz.









Lviv Çikolata Fabrikası

El yapımı çikolataların yapıldığı leziz bir atölye. Burda çeşit çeşit çikolatalar var.  Hangisinden alayım diye dönüp dolaştım, insanın kafası karışıyor. Ayrıca kahve de satılıyor. Nescafe tarzında olan bir kahve aldım, çok güzeldi , daha fazla almadığıma pişman oldum. Her gramajda paketlenmiş çikolata bulunuyor, açık satılan special çikolatalardan paket de yaptılıyor. Ben üzerinde Lviv çizimi olan çikolatalardan aldım. Şunu belirtmem lazım, Roshen'den aldığım çikolatalar daha lezzetliydi. Burdaki çikolataların el yapımı doğal içerikte olması, lezzet olarak değil ama sunu olarak harikalar.








Kurabiye Dükkanı


El yapımı çikolata,şeker var da kurabiye olmaz mı? Dükkana girdiğimizde çocuklar kurabiye yapıyorlardı. Gerçekten çocuklar için çok güzel mekanlar. Şekil şekil kurabiyeler bulunuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu