Sırbistan'da Yeme-İçme Keyfi

Belgrad ve Novi Sad'ta Beğendiğim Mekanlar

BELGRAD

Tri sesira -Skadarska (Gospodar Jevremova)

Skadarska'da bulunan restoranda müzik eşliğinde yemek yiyip güzel vakit geçirebilirsiniz. Gittiğimizde yemeklerimiz geldikten sonra müzisyenler de geldi, sırayla masalarda çalıp bahşiş topladılar. Bize de Türkçe şarkılar söylediler, eşlik ederek eğlenmiş olduk. Söylediğimiz 1 porsiyon cevapcide 10-12 adet köfte vardı. Her birimizin öbürünün tabağına çaktırmadan attığı köfteler bir türlü bitmedi. Garson az çok Türkçe'de biliyordu. Genel olarak beğendim, eğlenceli oldu.




Coffee Cake (Kursulina 41-Church st. Marc)
Sabah erkenden Taş Meydan ve St. Mark Kilisesini gezdikten sonra kahvaltı için mekan ararken burayı gördük, içerisi temiz güzel bir yer. Burda sandviç ve çay aldık, bir de el yapımı yulaflı barlar. 

Na cosku (Krunska- Nikola Tesla Muzeum)

Nikola Tesla Müzesi'ni gezmeden önce ısınmak için gelip kahve içtiğimiz mekan harika dekore edilmiş bir mekan. Camlarda karşılıklı yemek yiyen çift stickerları, duvarlardaki dekorlar, lavabo wc bile özenerek döşenmiş, antikalara da yer verilmiş. Burayı çok beğendim.





Milagro (Kej Oslobodenja)

Zemun'a Saran için gelmiştik fakat Noel sebebiyle hiç yer yoktu, rezervasyon da yaptırmamıştık bu nedenle İspanyol restoranı olan Milagro'ya geldik. Burda hepimiz tavuk yemeklerinden aldık, gayet lezzetliydi. 




Pijaca (Nikole Spasica)
Yine ısınmak için oturduğumuz bir yer. İçerisi şirin küçük bir yer, biraz dekoru abartsalar da gelinebilir.

Community by Kasina (Trazije) 
Bu bardaki yemeklerin her biri farklı ve lezzetliydi. Gece ortadaki bölümde canlı müzik veriliyormuş. Ortam çok güzel, mutlaka gelinmeli. Beşamel soslu kekikli tavuk, ve diğer arkadaşların yediği etler güzeldi.Porsiyonalr yine büyük bu arada.

Fotoğrafı malesef bitirdikten sonra çekmişim
Red Bread- Sandviç Mekanı
Kahvaltı için Red Bread'e geldik ve hepimiz memnun kaldık. Sandviç ,Omlet ve çay alarak fazlasıyla doyduk.  Burda en çok sandviç yeniyormuş. Bana çok farklı gelmedi ama tek kişi sandviç alınacağına ortaya alınıp çeşitlendirmek daha mantıklı.




Mamma's Biscuit House-Tatlıcı

Burda el yapımı şekilli bisküvi,çikolatalar bulunuyor. Güzel bir çay-kahve molası verilebilir. Çocuklar için de ayrı bir bölüm bulunuyor.Çayın yanında verilen limon ve balı karıştırarak denedim, gayet leziz.



Grand Casino

Zemun bölgesinde otelin hemen arkasında bulunan gazinoya girmeden pasaport numaramız alındı, fotografımız cekıldı ancak o sekılde içeri girdik ve karta az para yükletip içeride içeceklerimizi alıp eğlendik. İki iç masada aynı anda oynayan çılgınlar vardı , bayağı enteresan.


Saran -Deniz Ürünleri Restoranı

En sonunda Saran'da yer bulduk ve çok lezzetli soslu balıklardan yedik. İç mekan gayet güzel, yemekler lezzetli, kesinlikle gelinmeli.



Monument -İtalyan restoranı

Kahvaltı için geldiğimiz İtalyan restoranı da beklentimi kat kat karşıladı. Aldığım sebzeli omlet, çay gayet güzeldi. Çayın yanında bal verilmesine artık iyice alıştım, hata bir iki tane alıp eve götürdüm :) Bir ülkeye gidince görülmesi gereken sadece tarihi yapılar değil yemekler,restoranları keşfetmek bana keyif veriyor.



NOVİ SAD

Sokace (Autonomna Pokrajina Vojvodina)

Kahvaltı mekanı bulamayınca burasının açık oldugunu gördük ve makarna yedik. Ne umduk ne bulduk gibi oldu ama makarna sosuyla lezzetliydi. Burda bahçe de olmak üzere üç bölüm var, dekoru enteresandı.








Osam Tamburasa (Petrovaradinska tvrdjava)

Kaleye çıkınca zaten manzaraya doğru sıralanmış kafe retoranları görebilirsiniz. Biz dışarıda manzaraya karşı oturduk.Yazın  kim bilir ne kadar güzel olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu