Boşnak Lezzetleri

Hamur işleri, tatlıları, et yemekleri ile hiç yabancılık çekmediğim, içim rahat ederek yediğim güzel bir mutfak Boşnak mutfağı. Ülkemizdeki benzer çorbalar da yer alıyor. Gezerken çeşit çeşit yemekleri gözlemledim ama zaman kısıtlı olduğundan sadece köfte, tatlı ve kahvesini tadabildim.
Başçarşıda Türk ve Arap mutfağından da bir çok restoran bulunuyor; baklava,künefe,

Cevapi

Meşhur Cevapi karşınızda. Bana inegöl köfteyi anımsattı, ayrıca yanına kaymak ve soğan geliyor görüldüğü üzere. Köfte yumuşak ve lezzetli. Menüde adetlerine göre fiyatlar yer alıyor, ben 4'lü olandan sipariş verdim.


Boşnak Kahvesi

At Mejdan' da yer alan Music Pavilion'da Boşnak kahvesini tattım. Boşnak kahvesi de bu şekilde , kulpsuz fincan ve cezve. Pişirmesi müesseseden işçiliği sizden . Kahve şekersiz geliyor ,yanında lokum ve şeker veriliyor. Kıtlama çayı biliyorduk ama kıtlama kahveyi de öğrenmiş olduk.

 Boşnak Böreği

Boşnak Böreği bakır tepside pişiyor ; peynir ,patates, kıymalı gibi seçeneklerle karışık da sipariş verebiliyorsunuz.  Başçarşıda aldığım tavsiye ile Buregdžinica Bosna'ya geldim ve çok memnun kaldım. Sade sunum ve iyi lezzet ↧

Trileçe  

Ülkemizde de yaygın olan bir tatlı ama ben trileçeyi burda sevdim .

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu