Balkanlarda 7.Gün Saraybosna

Başkent Sarajevo'ya gidiyoruz 

Mostar'dan saat 10'da otobüse biniyorum , çok şükür minibüs çıkmıyor :) Biraz konfora ihtiyacım var doğrusu. 

Otobüs Camından Manzaram

Manzaram işte böyle.Yolculuk süresi 2.5 saat ve yol boyunca çok keyif alıyorum çünkü yemyeşil bir ırmağı yolculuk boyunca izlemek harika..Ayrıca yol boyunca yerleşim alanlarında geçtiğimizde mermi izli binaları görebiliyorum. İnsanlar bu izleri onarma ihtiyacı duymamış, acılar hala taze.

Konaklama

Hostel Lucky'de kalarak rahat bir konaklama sağladım. Bu otelde çalışanlar bana bir harita verdi ve nereleri özellikle görmem gerektiğini ,nerde yemek yenir detaylı bilgi verdi. Bu yerlerin bir çoğunu gezdim 🔻



Latin Köprüsü

Saraybosna'nın simgesi Latin Köprüsü, savaşın başlamasına neden olan yer.

Miljacka Nehri

Nehir boyunca tramvay hattı devam ediyor, yürümesi keyifli bir hat. Nehri takip ettiğinizde kale yolu ve mezarlık karşınıza çıkacak.




 Başçarşı ve Sebil





Gazi Hüsrev Bey Cami

 Başçarşıya girdiğinizde bir Osmanlı havası karşınıza çıkacak. Birçok Türkün de bulunduğu çarşıda hediyelik eşya için bir çok seçenek var. Dükkan sahibi ile sohbet ederken Türk olduğumu söylediğimde çok mutlu oldu, insanlar gerçekten çok yardımsever ve sıcakkanlı.












Sacred Heart Cathedral-Kutsal Kalp Katedrali

Ferhadija caddesi bir nevi Taksim. Evet Türkiyemi özledim o yüzden her yeri memleketime benzetiyorum :) Uzunca caddede bolca giyim dükkanları, kafeler, tarihi mekanlar bulunuyor. Yürürken bu güzel katedrali gördüm.Ayrıca caddenin sonunda Vjecna Vatra adında Sonsuz ateş bulunuyor.






 


 Kale ve Mezarlık

Kaleye dik bir yokuştan çıktıktan sonra ilk dikkat çeken Boşnak Mezarlığı. İnsanın içine koca bir hüzün çöküyor.Aliya İzzet Begoviç ve şehitlerin yattığı mezarlıktan geçerek kaleden iniyorum.
 

Havalimanına Ulaşım

Bosna 'daki son günüm ve çok yorgunum, bir o kadar mutluyum.7 günde ancak bu kadar  gezebildim ama yine de güzel bir rota oldu. 
Havalimanına gitmek için At Meydanı'na kadar yürüdüm ve burdaki tramvay ile yarım saate kolayca ulaşımı sağladım. 

En çok Okunan

Kiev-Lviv Tren Yolculuğu